Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

    
"Bújj, bújj zöld ág..."
Kistérségi Énekmondó Találkozó 2023

2023. március 31-én óvodánk ismét megrendezte a hagyományos "Bújj, bújj zöld ág" Kistérségi énekmondó találkozót. 
A rendezvényen a nyúli óvodások mellett öttevényi, kónyi, enesei, győrújbaráti, töltéstavai és győrsági gyermekek adtak elő gyermekdalokat, népdalokat.
A vendégeket Csöngeiné Szákovits Adrienn intézményvezető-helyettes köszöntötte, a konferálásban Pusztai-Magyar Bernadette óvónő segített. Köszönjük nekik! 

A program megnyitójaként - rendhagyó módon - intézményünk óvodapedagógusai készültek egy bábelőadással. Óvodánk idei nevelési évének kiemelt feladata a "mesélés, verselés", ehhez kapcsolódóan az év folyamán többször is báboztak az óvónők a gyerekeknek, és nagy szeretettel mutatták be a Király Kis Miklós c. mesét a találkozó alkalmából is. Köszönjük! Mivel a komplexitás valamennyi óvodai tevékenységünket áthatja, a mesébe is szőttek az óvónők dalokat, népdalokat, így kapcsolódott az előadás a programhoz. Az ismerős dalokat, népdalokat gyerekek is, felnőttek is együtt énekelték a bábozó óvó nénikkel.

A zsűri szerepét ismét Spissichné Gesztesi Zsófia, a nyúli Pilinszky Iskola énektanára, az iskolai énekkar vezetője, népdalkörvezető töltötte be, aki már sok éve figyelemmel kíséri rendezvényünket, és értékeli a kis tehetségpalántákat. Köszönjük neki a találkozó színvonalas szakmai értékelését is! 

A dalok meghallgatása után a vendégeket tízóraival, teával, a felnőtteket kávéval láttuk vendégül, míg az eredmények megszülettek.

Eredményhirdetés előtt Horváth Alíz Tíra, a Pilinszky Iskola diákja örvendeztette meg a jelenlévőket egy Rábaközi dalcsokorral. Alíz rengeteg díjjal, elismeréssel büszkélkedhet. A legutóbbi Vass Lajos Országos Népzenei Találkozón kiemelt arany minősítést kapott. Felkészítője: Spissichné Gesztesi Zsófia, akinek népdalos tanítványai az említett találkozón összesen 5 műsorszámmal léptek fel, és mind az 5 produkció továbbjutott a Találkozó Kárpátmedencei döntőjébe. Gratulálunk!  Alízra mi is nagyon büszkék vagyunk, hiszen a mi óvodánkba járt, az általunk szervezett Bújj,bújj Énektalálkozón lépett először közönség elé, és Zsófi néni már itt felfigyelt különleges énekhangjára és bátor kiállására.

A találkozó végén mind a 33 résztvevő gyermek emléklapot és ajándékot kapott.
Óvodánkat 6 kisgyermek képviselte a Kistérségi találkozón: Nagy Léna (Mókus csoport), Csapó Panna (Katica csoport), Kotek Kristóf Koppány (Nyuszi csoport), Tóth Lázár (Maci csoport), Kiss-Polgár Albert és Szabó Bíborka (Pillangó csoport). Büszkék vagyunk rájuk, gratulálunk a bátor, színvonalas előadásukhoz, óvodapedagógusaiknak pedig köszönjük a gyerekek felkészítését! 
A hat különdíjas gyermek közé óvodánkból Tóth Lázár és Szabó Bíborka jutott középső csoportos kategóriában, akiknek külön is gratulálunk!

Mesével kezdtük, és mesekönyvvel zártuk a rendezvényt.
Nagy büszkeségünk, hogy a mi óvodánk Nyuszi csoportjának "Gyuszi Nyuszijáról" (aki egy plüssnyuszi) mesekönyv is készült. Gyuszi Nyuszi időről időre ellátogat valamelyik óvodás gyermekhez, és a nála töltött időről, élményekről napló formájában beszámol a csoporttársaknak. Ezek a naplóba írt történetek ihlettek egy anyukát arra, hogy mesekönyvet készítsen Gyuszi Nyuszi átélt élményeiből. Így készült el Bubi Nyuszi naplója, természetesen a szereplők nevének megvátoztatásával, így lett Gyuszi Nyusziból is Bubi Nyuszi.
Szeretettel ajánljuk a könyvet minden óvodásnak és óvodának, ezért az írónő, Nagy-Németh Anita hozzájárulásával - Zsófi néni ajánlása alapján - az enesei, kónyi, győrsági és győrújbaráti óvodát ajándékoztunk meg a mesekönyvvel, ahonnan a pedagógusok felkészítése által kiemelkedő tehetségű gyermekek érkeztek a találkozóra.

A hagyomány folytatásaként jövőre ismét szeretnénk megrendezni a programot, ezzel is lehetőséget biztosítani a tehetséges gyermekek szerepléséhez, a népzene, a népdal szeretetének tovabbadásához.

Bán Csabáné, intézményvezető
 

    
"Bújj, bújj zöld ág..."
Ének háziverseny/válogató 2023


2023. március 28 - án HÁZI ÉNEKVERSENYT rendeztünk az oviban, mely egyben válogató is volt a 03.31én megrendezésre kerülő kistérségi "Bújj, Bújj zöld ág" - Énekmondó találkozóra.
A háziversenyen 41 kisgyermek vett részt, de a kistérségi talákozó szabályai szerint csak középső és nagycsoportos gyermekek juthatnak tovább, közülük is csak annyian, ahány csoportos az óvoda, vagyis 6 fő. Így nem volt könnyű dolga az óvónőkből álló zsűrinek, mikor a sok kis tehetségpalánta közül a legtehetségesebbnek ígérkezőket kellett kiválogatni.
A háziversenyből a kiscsoportosokat sem szerettük volna kihagyni, így évről évre lehetőséget kapnak ők is, hogy énekhangjukat, bátorságukat megmutathassák. Mi pedig nagyon büszkék vagyunk rájuk, és bízunk benn, hogy a következő években közülük is lesznek majd továbbjutók.

A középső csoportosok közül KÜLÖNDÍJAT kapott, és részt vehet a pénteki kistérségi találkozón:
1) Kiss-Polgár Albert (Pillangó csoport)
2) Szabó Bíborka (Pillangó csoport)
3) Tóth Lázár (Maci csoport )

A nagycsoportosok közül KÜLÖNDÍJAS lett, és ezzel jogot szerzett a pénteki találkozón való részvételhez:
1) Csapó Panna (Katica csoport)
2) Kotek Kristóf Koppány (Nyuszi csoport)
3) Nagy Léna (Mókus csoport)

Minden résztvevőnek szeretettel gratulálunk , a továbbjutóknak pedig sok sikert kívánunk a pkistérségi találkozón való szerepléshez!
Intézményvezetőként pedig köszönöm az óvó nénik felkészítő munkáját!
                                                                                                                                                                                                                                               Bán Csabáné, intézményvezető

Húsvéti családi játszóház 2023

2023. március 29-én 15.00 - 18.00 óra között került sor óvodánkban a hagyományos Húsvéti játszóházra, melyen az ovis, bölcsis gyerekek és testvéreik - szülői kísérettel és segítséggel - különböző húsvéti dekorációkat, játékokat készíthettek az óvoda aulájában és földszinti csoportjaiban az óvónők irányításával. 
Közben átvehették a jelenlévők a Szülői Közösség (és Szülők) által készített, majd online megrendezett Tavaszi/Húsvéti vásáron lefoglalt kopogtatókat, asztaldiszeket, egyéb húsvéti dekorációkat.
A Szülői Közösség jótékonysági sütivásárral és teával is készült, melyre a szülők nagyon sok finom süteményt készítettek.
Reméljük, mindenki jól érezte magát, és sikerült hozzájárulni a húsvéti hangulat előkészítéséhez, segíteni a ráhangolódást a Húsvéti Ünnepekre. 
Köszönjük a Szülői Közösségnek és az óvodapedagógusoknak a szervező, előkészítő munkát és a játszóház lebonyolításában való közreműködést! 
MINDEN CSALÁDNAK ÁLDOTT HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK! 

VÍZ NAPJA PROJEKTHÉT 2023

A "Víz napja" környezettudatossági projekthét keretén belül 2023. március 22-én interaktív tevékenységeket szerveztek az óvónők a gyerekeknek. Forgószinpad -szerűen minden csoport részt vett minden tevékenységben.
Köszönjük az óvónénik munkáját a projekt előkészítésében, lebonyolításában.
Tevékenységek és szervező csoport:
  • Kísérletek a vízzel I. (Maci csoport)
  • Horgászós ügyességi játék (Pillangó cs.)
  • Úszik, vagy elsüllyed - különböző anyagok tulajdonságai (Katica cs)
  • Vízi, légi, szárazföldi közlekedési eszközök (Cica cs.)
  • Kísérletek a vízzel II. (Nyuszi cs.)
  • Szelektív hulladékgyűjtés (Mókus cs.)

ADVENTI JÁTSZÓHÁZ 2022

Két év (pandémia miatti) kihagyás után intézményünk
2022. október 23-án ismét megrendezte a hagyományos
ADVENTI JÁTSZÓHÁZAT
az Óvoda és a Szülői Közösség közös szervezésében.
A játszóházban - délután 15.00 - 18.00 óra között - szülői/hozzátartozói kísérettel vehettek részt az ovis/bölcsis gyermekek és testvéreik.
A játszóházban a hat óvodai csoport óvodapedagógusainak segítségével a következő kézműves tevékenységre volt lehetőség:  

Mókus csoport: hóember karácsonyfadisz-készítés
Katica csoport: rénszarvas- és hóemberfűzér készítés
Pillangó csoport: mézeskalács-diszítés
Nyuszi csoport: karácsonyfa szaloncukortartó-készítés
Maci csoport: karácsonyi képeslap-készítés
Cica csoport: papirangyalka készítés

A tevékenységekhez az alapanyagokat a Szülői Közösség biztosította. A Szülői Közösség ezen kívül jótékonysági süti- és adventi vásárral színesítette a programot. 

2022.09.19. Nyuszi bÖLCSŐDE BŐVÍTÉSE - átadó ünnepség

A bölcsőde új csoportjának (és a hozzátartozó mosdó, öltöző) hivatalos átadására 2022.09.19-én került sor.
Az ünnepi műsort az óvoda néptáncos gyermekeinek előadása színesítette - Bán Csabéné vezetésével. 
Ünnepi köszöntőt mondott: Németh Zoltán, a megyei Közgyűlés elnöke, Kara Ákos országgyűlési képviselő, és Schmiedt Henrik polgármester.
Az átadó ünnepségen részt vettek: Győrújbarát polgármestere, Funkné Smitola Katalin alpolgármester, Szabó Imre diszpolgár, Dr. Szabadi Nóra háziorvos, Dr. Hetényi Gábor fogorvos, Dr. Szigeti Éva gyermekorvos, a védőnők, a Pilinszky Iskola igazgatója, a Nefelejcs Nyugdíjas Egyesület és a Szülőfalunk Nyúl Községért Egyesület elnökei, a bölcsőde dolgozói, az intézmény szülői közösségének elnökei és bölcsődét képviselő tagjai, valamint a kivitelező képviselői.
A bölcsőde átadó ünnepség után a jelenlévők megtekintették a Nyuszi Bölcsőde régi és új részeit, a bölcsőde mindennapjaiból és az új rész építkezéséről készült fotókiállítást, majd állófogadásra voltak hivatalosak a faluházba.
A bölcsi új csoportjának használatba vételéhez a személyi feltételek már adottak, csak a tárgyi feltételek beszerzése hiányzik. Ezt sajnos önerőből nem tudjuk megvalósítani, ezért szívesen fogadjuk cégek szponzori felajánlásait, de bármilyen kis összegű felajánlásnak is örülünk, melyet az intézmény egyesületének  számlaszámára lehet befizetni. A felajánlásokat előre is köszönjük!
A Nyuszi Bölcsőde befogadóképessége így az eddig felvehető 28 főről 36 főre változik, de az igény a szülők részéről még ennél is nagyobb. 
 
2022. 04.01.
"Bújj, bújj zöld ág..." Kistérségi Énekmondó Találkozó
2022. április 1-én - két év kihagyás után - óvodánk ismét megrendezte a hagyományos "Bújj, bújj zöld ág" Kistérségi énekmondó találkozót.
A rendezvényen a nyúli óvodások mellett öttevényi, kónyi, győrújbaráti, töltéstavai és győrsági gyermekek előadásában hallhattunk gyermekdalokat, népdalokat.
A program megnyitójaként a Pilinszky János Általános Iskola diákjai, volt óvodásaink gyönyörű hangját hallhatta a közönség. Horváth Alíz Tíra Szigetközi népdalcsokrot, Gróf Kristóf és Eklics Tamás pedig Zalai népdalokat énekeltek. Ezúton is köszönjük, hogy előadásukkal színesítették rendezvényünket.
Felkészítőjük Spissichné Gesztesi Zsófia karvezető, népdalkörvezető, a Nyúli Falukórus vezetője, akinek a gyerekek felkészítésén kívül nagyon szépen köszönjük a találkozó színvonalas szakmai értékelését is!
A találkozó végén minden résztvevő gyermek emléklapot és ajándékot kapott, az ajándékok közé egyedi készítésű ritmusbotok is kerültek, melyeket erre az alkalomra készített Asztalos Sándor és Asztalosné Darai Bernadett óvó néni. Köszönjük nekik!
Óvodánkat 6 kisgyermek képviselte a Kistérségi találkozón: Szita Dominik (Mókus csoport), Csapó Panna (Katica csoport), Kámfor Boglárka (Cica csoport), Istók Boróka, Szabó Natália és Balassa Máté (Nyuszi csoport). Büszkék vagyunk rájuk, gratulálunk a bátor, színvonalas előadásukhoz, az óvodapedagógusoknak pedig köszönjük a gyerekek felkészítését!
A négy különdíjas gyermek között szerepelt óvodánkból Csapó Panna, akinek előadásához külön is gratulálunk!
Köszönjük a támogatást Andrasekné Ábrahám Rita népdalénekesnek, aki 2 db saját Cd-t ajánlott fel a rendezvényre. A cd-ket Spissichné Gesztesi Zsófia értékelése alapján a kónyi és győrsági óvoda vihette haza a gyermekek színvonalas felkészítéséért.
Bízunk benne, hogy jövőre ismét meg tudjuk rendezni a programot, ezzel is lehetőséget biztosítva a tehetséges gyermekek szerepléséhez, a népzene, a népdal szeretetének tovabbadásához.
2022. 03.30.
"Bújj,bújj zöld ág..." - Ének háziverseny


Március 30-án ismét megtartottuk óvodánkban a "Bújj, bújj zöld ág..." elnevezésű ének háziversenyt 39 gyermek részvételével.
A verseny egyben selejtező is volt a Kistérségi énekmondó találkozóra, mely április 1-én, pénteken kerül megrendezésre intézményünk szervezésében.
Minden résztvevő gyermeknek gratulálunk a szerepléshez, külön gratulálunk a különdíjasoknak, akik az óvónénikből álló zsűri döntése alapján továbbjutottak a Kistérségi találkozóra.
A középső és nagycsoportos korosztály különdíjasai:
Balassa Máté (Nyuszi csoport), Csapó Panna (Katica csoport), Istók Boróka (Nyuszi csoport), Kámfor Boglárka (Cica csoport), Szabó Natália (Nyuszi csoport), Szita Dominik (Mókus csoport).
Gratulálunk!