Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

ADVENTI JÁTSZÓHÁZ 2022

Két év (pandémia miatti) kihagyás után intézményünk
2022. október 23-án ismét megrendezte a hagyományos
ADVENTI JÁTSZÓHÁZAT
az Óvoda és a Szülői Közösség közös szervezésében.
A játszóházban - délután 15.00 - 18.00 óra között - szülői/hozzátartozói kísérettel vehettek részt az ovis/bölcsis gyermekek és testvéreik.
A játszóházban a hat óvodai csoport óvodapedagógusainak segítségével a következő kézműves tevékenységre volt lehetőség:  

Mókus csoport: hóember karácsonyfadisz-készítés
Katica csoport: rénszarvas- és hóemberfűzér készítés
Pillangó csoport: mézeskalács-diszítés
Nyuszi csoport: karácsonyfa szaloncukortartó-készítés
Maci csoport: karácsonyi képeslap-készítés
Cica csoport: papirangyalka készítés

A tevékenységekhez az alapanyagokat a Szülői Közösség biztosította. A Szülői Közösség ezen kívül jótékonysági süti- és adventi vásárral színesítette a programot. 

2022.09.19. Nyuszi bÖLCSŐDE BŐVÍTÉSE - átadó ünnepség

A bölcsőde új csoportjának (és a hozzátartozó mosdó, öltöző) hivatalos átadására 2022.09.19-én került sor.
Az ünnepi műsort az óvoda néptáncos gyermekeinek előadása színesítette - Bán Csabéné vezetésével. 
Ünnepi köszöntőt mondott: Németh Zoltán, a megyei Közgyűlés elnöke, Kara Ákos országgyűlési képviselő, és Schmiedt Henrik polgármester.
Az átadó ünnepségen részt vettek: Győrújbarát polgármestere, Funkné Smitola Katalin alpolgármester, Szabó Imre diszpolgár, Dr. Szabadi Nóra háziorvos, Dr. Hetényi Gábor fogorvos, Dr. Szigeti Éva gyermekorvos, a védőnők, a Pilinszky Iskola igazgatója, a Nefelejcs Nyugdíjas Egyesület és a Szülőfalunk Nyúl Községért Egyesület elnökei, a bölcsőde dolgozói, az intézmény szülői közösségének elnökei és bölcsődét képviselő tagjai, valamint a kivitelező képviselői.
A bölcsőde átadó ünnepség után a jelenlévők megtekintették a Nyuszi Bölcsőde régi és új részeit, a bölcsőde mindennapjaiból és az új rész építkezéséről készült fotókiállítást, majd állófogadásra voltak hivatalosak a faluházba.
A bölcsi új csoportjának használatba vételéhez a személyi feltételek már adottak, csak a tárgyi feltételek beszerzése hiányzik. Ezt sajnos önerőből nem tudjuk megvalósítani, ezért szívesen fogadjuk cégek szponzori felajánlásait, de bármilyen kis összegű felajánlásnak is örülünk, melyet az intézmény egyesületének  számlaszámára lehet befizetni. A felajánlásokat előre is köszönjük!
A Nyuszi Bölcsőde befogadóképessége így az eddig felvehető 28 főről 36 főre változik, de az igény a szülők részéről még ennél is nagyobb. 
 
2022. 04.01.
"Bújj, bújj zöld ág..." Kistérségi Énekmondó Találkozó
2022. április 1-én - két év kihagyás után - óvodánk ismét megrendezte a hagyományos "Bújj, bújj zöld ág" Kistérségi énekmondó találkozót.
A rendezvényen a nyúli óvodások mellett öttevényi, kónyi, győrújbaráti, töltéstavai és győrsági gyermekek előadásában hallhattunk gyermekdalokat, népdalokat.
A program megnyitójaként a Pilinszky János Általános Iskola diákjai, volt óvodásaink gyönyörű hangját hallhatta a közönség. Horváth Alíz Tíra Szigetközi népdalcsokrot, Gróf Kristóf és Eklics Tamás pedig Zalai népdalokat énekeltek. Ezúton is köszönjük, hogy előadásukkal színesítették rendezvényünket.
Felkészítőjük Spissichné Gesztesi Zsófia karvezető, népdalkörvezető, a Nyúli Falukórus vezetője, akinek a gyerekek felkészítésén kívül nagyon szépen köszönjük a találkozó színvonalas szakmai értékelését is!
A találkozó végén minden résztvevő gyermek emléklapot és ajándékot kapott, az ajándékok közé egyedi készítésű ritmusbotok is kerültek, melyeket erre az alkalomra készített Asztalos Sándor és Asztalosné Darai Bernadett óvó néni. Köszönjük nekik!
Óvodánkat 6 kisgyermek képviselte a Kistérségi találkozón: Szita Dominik (Mókus csoport), Csapó Panna (Katica csoport), Kámfor Boglárka (Cica csoport), Istók Boróka, Szabó Natália és Balassa Máté (Nyuszi csoport). Büszkék vagyunk rájuk, gratulálunk a bátor, színvonalas előadásukhoz, az óvodapedagógusoknak pedig köszönjük a gyerekek felkészítését!
A négy különdíjas gyermek között szerepelt óvodánkból Csapó Panna, akinek előadásához külön is gratulálunk!
Köszönjük a támogatást Andrasekné Ábrahám Rita népdalénekesnek, aki 2 db saját Cd-t ajánlott fel a rendezvényre. A cd-ket Spissichné Gesztesi Zsófia értékelése alapján a kónyi és győrsági óvoda vihette haza a gyermekek színvonalas felkészítéséért.
Bízunk benne, hogy jövőre ismét meg tudjuk rendezni a programot, ezzel is lehetőséget biztosítva a tehetséges gyermekek szerepléséhez, a népzene, a népdal szeretetének tovabbadásához.
2022. 03.30.
"Bújj,bújj zöld ág..." - Ének háziverseny


Március 30-án ismét megtartottuk óvodánkban a "Bújj, bújj zöld ág..." elnevezésű ének háziversenyt 39 gyermek részvételével.
A verseny egyben selejtező is volt a Kistérségi énekmondó találkozóra, mely április 1-én, pénteken kerül megrendezésre intézményünk szervezésében.
Minden résztvevő gyermeknek gratulálunk a szerepléshez, külön gratulálunk a különdíjasoknak, akik az óvónénikből álló zsűri döntése alapján továbbjutottak a Kistérségi találkozóra.
A középső és nagycsoportos korosztály különdíjasai:
Balassa Máté (Nyuszi csoport), Csapó Panna (Katica csoport), Istók Boróka (Nyuszi csoport), Kámfor Boglárka (Cica csoport), Szabó Natália (Nyuszi csoport), Szita Dominik (Mókus csoport).
Gratulálunk!